Hello, kedves olvasó! Molnár Attila vagyok és szeretek írni. Régebben írtam a motoros élményeimről és a koncertekről, amiken részt vettem. Néha vállalhatatlanul, néha jól. Dolgoztam nagy cégeknél és csodás alapítványnál is, sokat változva, sokat tanulva. Öt éve szülő lettem és végtelenül boldog voltam, amikor azzá lettem. Aztán hamarosan jött egy fura bizonytalanság: hogyan legyek jó szülő? Elég jó szülő? Milyen mintákat kövessek, honnan kérjek segítséget, honnan tanuljak? Ha valamit nem tudok vagy először csinálok, akkor előtte szívesen utánanézek. Forrásokat keresek. Szülőként miért tenném másképp?

Minek?

Az interneten persze ott van minden és mindennek az ellenkezője is. Ezért nehéz volt eldönteni, hogy mi a hasznos és mi a felesleges. Ráadásul a szülői erőforrások nekem kicsit porosnak, régimódinak tűntek. A munkám miatt részt vehettem nagyon inspiráló tréningeken, tanultam az innovációról, a világunk gyorsuló fejlődéséről (szingularitás megvan?). Nagyon vágytam arra, hogy valami modernet adjak át a saját gyerekeimnek, hogy felkészültebbek lehessenek ebben a néha nehéz világban, mint én voltam. Szoft skillek egy mérnöknek? Mint tehénen a gatya? Aztán addig gondolkoztam ezeken, míg indítottunk egy iskolát, a Budapest School Rómait, a BPS alapítóitól inspirálódva. Tehát ebben elfogult vagyok, de ez a blog mégsem a BPS reklámfelülete.

Kinek szól ez a blog?

Abban szeretnék segíteni a hozzám hasonló szülőknek, hogy modern, hatékony és szórakoztató információkat kapjanak. Bemutatok aktuális és tudományosan igazolt, tanulással kapcsolatos elveket, módszereket (lásd “Varázsszavak“), iskolákat, hogy segítsem mások iskolaválasztását. Lesznek interjúk és írások a Waldorfról, a Montessori módszerről, alternatív iskolákról és otthon tanulásról. Sikerekről, kudarcokról. Meg persze az is fontos, hogy szeretek írni.

Ha feliratkozol, akkor nem maradsz le a friss anyagokról. Kritizálni, javasolni, kérdezni ér! Elvégre mindannyian tanulunk. Jó olvasást, jó tanulást.

Leave a Reply