Hogy fog ez a gyerek leérettségizni?

Több száz olyan szülővel beszélgettem az elmúlt három évben, akik keresték a lehető legjobb iskolát a gyereküknek. Nagyon sokféle kérdést kaptam, egészen meglepőeket is. Persze mindenkinek a szorongását tiszteletben tartom, hiszen nekem is vannak irracionális félelmeim a gyerekneveléssel kapcsolatban. Igyekszem ezek közül letenni a lehető legtöbbet. Ami engem a legjobban meglepett, hogy még óvodás korú gyerekkel jelentkező családok kérdezték, hogy hogyan tud majd leérettségizni a gyerekük, ha ilyen vagy olyan suliba iratják be.

Hogy fog ez a gyerek leérettségizni?
Hogy fog ez a gyerek leérettségizni?

Erre eddig általában széttettem a kezem és azt mondtam, hogy fogalmam sincs, lesz tizenkét évük felkészülni rá, szerintem biztos sikerülni fog, ha a gyereknek is ez lesz a célja. Ez volt, akit megnyugtatott, volt akit nem, de most már van egy sokkal jobb válasz erre a kérdésre. Egy alternatív iskolákkal foglalkozó facebook csoportban láttam ezt az oldalt és egészen elképesztő mennyiségű információt és segítséget kínál az érettségire készülőknek.

Egy új magyar weboldal a sikeres érettségihez

Több mint egy év munkájával és rengeteg ember közreműködésével készült. Az oldal segítségével minden diák képes lehet leérettségizni és továbbtanulni függetlenül az anyagi helyzetétől és a korábbi oktatásuk színvonalától. Ezt háromféleképpen szeretnék elérni az oldal szerzői.

Az első, hogy minden tanulónak a legjobb minőségű tételeket, könyveket és tananyagokat biztosítják az oldalon. Ez már teljes mértékben megtalálható a honlapon, amely tökéletesen kiegészíti vagy helyettesítheti a diákok tanulmányait.
A második, hogy az élethez szükséges alapvető készségeket mindenki ingyen és hatékonyan tudja elsajátítani és használni. Ezeket videókon keresztül, ingyenes tanfolyamok formájában mutatják be.
Harmadikként létrehoztak egy Facebook csoportot, ahol a tanárok segítséget nyújtanak a diákoknak tananyagokkal és továbbtanulással kapcsolatosan, illetve itt komolyabb iskolai témákról is lehet beszélni. Ezzel kapcsolatban minden részlet elérhető a weboldalon.

A honlap teljesen ingyenes, nem tartalmaz reklámokat sem és a jövőben sem fog. A szerzők a saját költségünkön teremtették meg ezt a lehetőséget. Le a kalappal.
Ha tetszik, akkor terjeszd te is: https://www.tanulotarsadalom.hu/

Az iskolaválasztás körüli szülői kérdéseket pedig gyűjtöm, és hamarosan jövök egy külön poszttal ezekről, ahogy a tegnapi Edison100-as posztban is ígértem.

This Post Has One Comment

Leave a Reply